Over ons

Oprichter/stichter Rigo Vanschoenwinkel (° 09/12/1936) stond jaren als onderwijzer in de gemeenteschool van Wellen. Als “bijberoep” had Rigo zich destijds van begin jaren 70 vooral toegelegd op het verkopen van klassieke levensverzekeringen.

Toen hij op 48-jarige leeftijd na 30 jaar lesgeven met pensioen ging, had hij nog iets meer tijd en begon hij ook hier en daar wat “varia” (auto-, brand-, en familiale verzekeringen) te verkopen.

November 1992 werd dan de BVBA “verzekeringen Vanschoenwinkel” opgericht. Zoon Johan Vanschoenwinkel die destijds als loontrekkende nog bij Bloso werkte begon zich stilaan ook wat met de zaken te bemoeien en wist dankzij zijn vele relaties en uitgebreide kennissenkring het zakencijfer stapsgewijs te verhogen. Toen Johan na een jaar loopbaanonderbreking medio 1996 volledig zelfstandig werd, was het hoogtijd om het kantoortje bij pa Rigo aan huis grondig te vernieuwen én te vergroten.

Foto kantoor

 

In 1998 werden de verzekeringsactiviteiten uitgebreid met bankzaken en kreeg het kantoor alzo eerst een “HBK”-reclame en daarna een “Mercator bank en verzekeringen”-reclame in de vitrine. De naam werd toen gewijzigd van “Verzekeringen Vanschoenwinkel” in “Zakenkantoor Vanschoenwinkel“. Toen een bouwpromotor in het midden van Wellen Centrum een deel appartementen met warenhuis en handelsruimte neerpootte op een 50 tal meter van het nieuwe gemeentehuis, werd besloten de “grote stap” te wagen en werd de nieuwbouw waar het huidige kantoor is gelegen, aangekocht in 2002. Een wijze beslissing, zo bleek achteraf, want de uitstraling van het kantoor vaarde er wel bij, mede dankzij de optimale commerciële ligging annex ruime parking, gelegen langs “de Lidl”. Toen de bankactiviteiten van Mercator tenslotte werden overgenomen door RECORD-bank, kreeg het uitzicht van dit onafhankelijk zakenkantoor zijn “(voorlopig) definitieve look”.

Het VSW-team is ondertussen ook uitgebreid tot een 5-tal medewerkers met elk hun specialisatie. En de toekomst lijkt eveneens verzekerd in de 3e generatie aangezien Johans dochter Jolien intussen haar laatste jaar “Financiën en verzekeringswezen” met grote onderscheiding heeft beëindigd.